Чи можна вагітним їсти хурму?

18 March, 2020

Під час вагітності багато жінки відчувають непереборне бажання поїсти екзотичних фруктів, зокрема, хурми. У світі її називають по-різному: плід Сонця, слива богів, серцева ягода. Хурма транспортується до місця продажу в незрілому стані. Тільки в цьому випадку продукт зберігає свій товарний вигляд. Але експерти не рекомендують їсти недостиглі екземпляри. Справа в тому, що волокно плоду містить дубильні речовини, які надають в’язкість стиглої хурмі. Зрілий фрукт повинен бути настільки м’яким, щоб його шкірка лопалася від дотику.

Чи безпечно вживати хурму під час вагітності?

Це загальне питання, з яким стикаються багато майбутні мами. Вживання плодів хурми під час вагітності абсолютно безпечно. Але, природно, вам потрібно їсти їх в обмежених і необхідних кількостях.

У хурмі є безліч поживних речовин, які сприяють росту і розвитку плода. Яскраво-помаранчеві плоди при вагітності допомагають зберегти здоров’я матері і дитини. Однак, перш ніж їх їсти, порадьтеся з лікарем, наскільки щільно Ви можете впровадити хурму в свій раціон, щоб не нашкодити своєму стану.

Харчова цінність хурми для вагітних

Вживання в їжу хурми під час вагітності повністю рекомендовано для того, щоб урізноманітнити своє меню. Цей фрукт, хоча він і невеликий за розміром, містить поживні речовини:

  • вуглеводи;
  • пектини;
  • каротини;
  • білки;
  • вітаміни А, С, Е, К, РР, В6;
  • калій;
  • кальцій;
  • фосфор;
  • йод;
  • магній;
  • залізо;
  • Марганець.

Крім того, хурма – відмінне джерело антиоксидантів і допомагає зменшити запальні явища. Плід також дуже багатий клітковиною, що значно знижує рівень холестерину і цукру в крові, крім того, сприяє очищенню кишечника.

Цілющі властивості хурми при вагітності

Цей продукт необхідно включити в раціон, так як він забезпечує організм великою кількістю поживних речовин і мінералів. Багато лікарів підтверджують, що хурма під час вагітності дуже корисна. Фрукт має лікувальні ефекти, які можуть дуже поліпшити здоров’я майбутніх мам і новонароджених.

Вживаючи її в їжу, ви отримаєте:

  • Зміцнення імунітету. Вітамін С істотно підвищує імунітет. А вміст вітаміну А і каротину у фруктах допомагає поліпшити зір і сприяє нормальному протіканню обмінних процесів в організмі.
  • Лікування недокрів’я. Хурма багата залізом, яке зменшує ризик появи анемії під час вагітності і запобігає її побічні ефекти, такі як втома і запаморочення. Вживання в їжу плодів допомагає підвищити рівень гемоглобіну.
  • Сприяння росту плоду. Хурма багата корисними мікроелементами, такими як кальцій і фосфор. Таким чином, вживання її під час вагітності сприяє зростанню і розвитку кісток майбутньої дитини, а також нормальному функціонуванню центральної нервової системи матері.
  • Регуляцію артеріального тиску. Плоди хурми дуже ефективні при лікуванні гіпертонії у вагітних. Вміст магнію у фруктах допомагає знизити кров’яний тиск.
  • Профілактику утворення каменів у нирках. Хурма містить речовини, які мінімізують ризик виникнення сечокам’яної хвороби при вагітності. Вживання в їжу зрілих фруктів забезпечує хороше здоров’я нирок майбутньої мами.

Чи можлива шкода?

Багато сьогодні задають питання, Чи може цей тропічний фрукт викликати проблеми. Шкода хурми під час вагітності залежить від індивідуальних особливостей організму майбутньої мами. У цей період варто врахувати всі нюанси. Якщо під час вагітності виникають будь-які ускладнення, то до використання екзотичних фруктів слід ставитися з особливою увагою.

Так, хурма може викликати алергію. У ній міститься багато глюкози, тому плоди строго протипоказані при діабеті. Лікарі не рекомендують вживати хурму вагітним з підвищеною збудливістю матки. Вміщені в ній тонізуючі речовини можуть спровокувати викидень.

Так чи можуть вагітні жінки їсти хурму? Звичайно, так! Насолоджуйтесь цими чудовими фруктами в повній мірі. Проте, переконайтеся за допомогою лікаря, що у вас немає протипоказань до їх вживання.